Damızlık Düve Yetiştiriciliği
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Tüm Kredileri Görmek İçin Tıklayınız
Üretim Konuları Yatırım Kredisi (%) İşletme Kredisi (%) Kredi Üst Limiti
DAMIZLIK DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ 75 75 10.000.000
Öncelikli bölge yatırımı 10 10  
Atıl İşletme alımı 10 -  
Yurt içinde doğan hayvan alımı/kullanımı - 10  
Kendi yemini üretme/mera kullanımı - 10  
Genç Çiftçi/girişimci(40 yaş ve altı) 10 10  
Kadın çiftçi/girişimci 10 10  
Uygulanabilecek en yüksek indirim oranı 100 100  
Uygulama Tebliği - Damızlık Düve Yetiştiriciliği
Bakanlığımız Uygulama Tebliğinin Tamamını Görmek İçin Tıklayınız.

MADDE 6 – (1) Karar kapsamında damızlık düve yetiştiriciliği kredisinden yararlanabilmek için; elli baş ve üzeri kapasitede işletme kurmaları veya mevcut işletme kapasitesini elli baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

(2) Karar kapsamında damızlık düve yetiştiriciliği kredisinden yararlanabilmek için; sütçü ırklar (Jersey, Holstein ve Avrupa kırmızıları), kombine ırklar (Montbeliard, Brown Swiss ve Simental), manda ile elli baş ve üzeri kapasitede işletme kurmaları veya işletme kapasitesini elli baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

(3) Damızlık düve yetiştiriciliği için yatırım kredileri, barınak yapımı ve tadilatı, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi, silaj makinesi, hayvan yatağı, travay, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar.

(4) İşletme kredisi ile temin edilecek damızlık sığırlar, HBS’ye kayıtlı, damızlık belgesine sahip, dört-on üç aylık yaş aralığında olmalıdır. Yurt içinden alınacak damızlık sığırlar hastalıktan ari işletmelerden alınmış olmalı veya işletme düve satışından önce arilik statüsü kazanmış olmalıdır. İl/ilçe müdürlüklerinden işletmenin ari olduğuna dair belge alınır.

(5) Kredi ile temin edilecek mandalar ise HBS’de kayıt altına alınmış, on iki-yirmi dört aylık yaş aralığında olmalıdır.